Chocolade en magic mushrooms; een gouden combinatie

Als je van paddenstoelen en chocolade houdt, dan is het maken van magic mushroom chocolade een geweldige manier om deze twee heerlijke smaken te combineren. Het is een leuke en gemakkelijke manier om te experimenteren met koken en het maken van desserts. Hieronder leggen we uit hoe je zelf magic mushroom chocolade kunt maken.

Ingrediënten:

 • 200 gram pure chocolade
 • Gedroogde paddenstoelen (bijvoorbeeld Psilocybe cubensis). Het doseren van de paddestoelen in de chocolade is niet heel lastig. Zorg ervoor dat je 1 normale dosis mushrooms per portie mushroom chocolade gebruikt.
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel kokosolie

Stappen:

 1. Bereid de paddenstoelen voor: Maal de gedroogde paddenstoelen fijn in een koffiemolen of blender tot een poederachtige textuur.
 2. Smelt de chocolade: Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt het au bain-marie. Zet een pan met een laagje water op het vuur en zet een hittebestendige kom bovenop de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt). Voeg de chocolade toe aan de kom en roer totdat het volledig is gesmolten.
 3. Voeg de ingrediënten toe: Voeg het paddenstoelenpoeder, cacaopoeder, honing en kokosolie toe aan de gesmolten chocolade en roer het goed door.
 4. Giet de chocolade in vormpjes: Giet de chocolade in vormpjes en zorg ervoor dat de ingrediënten goed zijn verdeeld. Tik voorzichtig met de vormpjes op een harde ondergrond om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
 5. Laat de chocolade afkoelen: Laat de chocolade afkoelen op kamertemperatuur of zet het in de koelkast om het proces te versnellen. Zorg ervoor dat je de chocolade niet te lang in de koelkast laat staan, want dan kan het zijn smaak verliezen.
 6. Geniet van je magic mushroom chocolade: Wanneer de chocolade volledig is afgekoeld, haal het dan voorzichtig uit de vormpjes. Eet een kleine hoeveelheid om te zien hoe het op je reageert voordat je meer eet.

Tips:

 • Gebruik niet meer dan een normale portie aan gedroogde paddenstoelen voor dit recept, omdat het anders te sterk kan zijn.
 • Als je niet van kokosolie houdt, kun je het vervangen door boter.
 • Eet niet te veel van de chocolade en zorg ervoor dat je geen andere medicijnen of alcohol hebt gebruikt voordat je het eet.

Het maken van magic mushroom chocolade is dus een relatief eenvoudig proces. Het is wel echt belangrijk om voorzichtig te zijn met de hoeveelheid paddenstoelen die je gebruikt en om het niet te delen met anderen zonder hen te informeren over de aanwezigheid van psilocybine. Geniet van de smaak, en de ervaring natuurlijk, maar houd altijd jouw veiligheid in gedachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *