De 5 fitness materialen die je nodig hebt voor je at-home sportschool

Heb je een extra kamer over die je wilt gebruiken als home gym, maar weet je niet wat je eigenlijk nodig hebt om deze zo efficiënt mogelijk te gebruiken? Hieronder staan de 5 fitness materialen die de basis vormen voor jouw privé sportschool. Met slechts deze materialen zijn uitdagende work-outs al mogelijk, zonder dat je heel veel ruimte nodig hebt.

Fitness materialen

Als je thuis geen ruimte hebt voor een leg-press of een halterbank, zijn fitness materialen essentieel voor je krachttraining. Ze nemen weinig ruimte in en zijn makkelijk te bestellen via webshops als Matchu Sports.

Gewichten

Dumbbells, kettlebells of wil je toch eens zo’n fitness hoelahoep kopen? Zolang het maar een vorm van gewicht is, kan jij je krachttraining makkelijk doen vanuit huis.

Elastieken

Weerstandsbanden zijn een goed alternatief voor letterlijk gewichten. Ze zijn te krijgen in sets met lichte, medium en zware banden en kunnen standaard fitness oefeningen een stuk zwaarder maken.

Mat

Een yoga of fitness mat is te vinden in elke sportschool, dus ook voor bij jou thuis is het handig om te hebben liggen. Grondoefeningen worden een stuk comfortabeler op het moment dat je een zachte ondergrond hebt.

Pull up-bar

Er is een groot aanbod te vinden aan pull-up bars voor thuis. Vaak monteer je deze in je deuropening, sommigen monteer je aan de muur. Het maakt het in ieder geval erg makkelijk voor jou om je rug en armen te trainen zoals je gewend bent in de sportschool.

Voor de diehards

Heb je erg veel ruimte en geld over en ben je een echte sportfanaticus? Dan ben je misschien toch op zoek naar ‘serieuzer’ materiaal voor thuis. Ook dan hoef je nog niet de gehele sportschool in huis te halen. Overweeg dan de investering in een Power Rack zoals die ook in de sportschool te vinden zijn. Deze is multifunctioneel en heeft vaak meerdere soorten ‘apparaten’ ingebouwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *