De leukste sport voor in je eigen achtertuin

Het is voor kinderen erg belangrijk om lekker actief en in beweging te blijven. Sporten is belangrijk voor alle leeftijden, maar geldt voor kinderen als uitlaatklep om hun overtollige energie kwijt te raken. Met de zomervakantie in het verschiet en de onduidelijke vakantieplannen is de kans aanwezig dat je deze zomer thuisblijft. In deze blog lees je daarom de leukste tips over sportieve bezigheden waarmee kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor voordelige sportartikelen en superleuk speelgoed voor het hele gezin.

Spring een gat in de lucht op jouw eigen trampoline 

Springen op een grote trampoline samen met vriendjes, met papa of mama of gewoon alleen is het leukste wat er is. Naast dat het eindeloos plezier oplevert is het ook nog eens een actieve bezigheid waarbij je bijna alle spiergroepen gebruikt. De ideale combinatie tussen sport en spel! Een trampoline kopen gaat eenvoudig. Maar houdt wel rekening met de ruimte in jouw tuin en de diameter van de trampoline. Houdt rondom de trampoline nog een vrije valzone van 100 cm open wanneer je de trampoline gaat opzetten. Zo kun je altijd met genoeg ruimte bij de trampoline komen mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren.

Jouw eigen EK-voetbal toernooi spelen in de tuin

Creëer jouw eigen EK voetbaltoernooi met opzetbare tuingoaltjes. Een voetbal goal voor buiten kun je in de tuin, in het park of op het voetbalveld gebruiken. Vaak worden de goaltjes gemaakt van een opzetbaar buizenframe met een nylon net. Omdat de goaltjes zo licht van gewicht zijn is het altijd slim om de goals vast te zetten met grondankers. Gebruik hiervoor een tentharing of een echt voetbalgoal anker.

Lekker dobberen in je eigen Atlantisch oceaan

Heb je nog onzekere vakantieplannen? Breng het vakantiegevoel en het water dan gewoon naar jouw eigen achtertuin door een groot opzetzwembad met pomp aan te schaffen. Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in talloze afmetingen, kleuren en uitvoeringen. Probeer altijd een complete set aan te schaffen zodat je geen of minimale extra accessoires hoeft aan te schaffen om veilig en hygiënisch te kunnen zwemmen. Een complete zwembad set bestaat tenminste uit: Frame, zeil, pomp met filter, slangen, grondzeil, afdekzeil en chloordispenser

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *