Incontinentie tijdens het sporten is niet iets om je voor te schamen

Incontinentie kan zorgen voor vervelende situaties, maar is niet iets om je voor te schamen. Meer dan een half miljoen van alle Nederlanders heeft hier namelijk wel eens last van. Het komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor, maar bij vrouwen over het algemeen iets vaker. Urineverlies kan onvoorspelbaar zijn en op verschillende momenten op de dag plaatsvinden, bijvoorbeeld als je onverwachts moet niezen, tijdens het sporten of traplopen. Urineverlies ontstaat doordat je je bekkenbodemspier kort ontspant. Hierdoor ontsnappen soms druppeltjes of scheutjes urine.

Gevolgen van ongewenst urineverlies

Wanneer je af en toe last hebt van urineverlies kan dat veel stress veroorzaken in het dagelijkse leven. Heb je angst om te gaan sporten omdat je weet dat dat je af en toe vocht verliest en zie je op tegen lange uitstapjes? Dan heeft je incontinentie een groot impact op je sociale leven. Urineverlies gaat vaak ook gepaard met angst voor die vervelende geurtjes of vlekken in kleding. Dit kan je uiteindelijk in een sociaal isolement doen belanden. Gelukkig zijn er verschillende producten op de markt die je weer een zeker gevoel kunnen geven, zoals de TENA Pants.

Ondergoed tegen urineverlies

Je hoeft je niet te schamen voor je urineverlies. Wanneer je je zeker wil voelen gedurende de hele dag draag dan een absorberende onderbroek. TENA Pants is voor zowel mannen als vrouwen en beschermt je een lange tijd. TENA Pants past en voelt net zo goed als normaal ondergoed, dus niemand zal merken dat je incontinentie ondergoed draagt. Het ondergoed is te koop in verschillende absorptiegraden, kies dus voor de variant die bij jouw urineverlies past. TENA Pants maskeert vervelende geurtjes onmiddellijk. Wanneer je TENA Pants draagt hoef je dus niet meer bang te zijn dat iemand merkt dat je af en toe last hebt van urineverlies en je kan weer zonder zorgen deelnemen aan je sociale leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *