Wat kun je allemaal in een kite shop vinden?

Als je op het punt staat om zelf een kite aan te schaffen kom je er al snel achter dat er veel meer bij komt kijken. Natuurlijk zal je alles wat je nodig hebt voor de basisuitrusting snel vinden. Denk hierbij aan de kite zelf, het kiteboard, wetsuit etc. Maar wat ook snel opvalt is dat er ontzettend veel van alles is. Wij laten je zien wat je allemaal kan tegenkomen in een kite shop.

Kiteboards

Je bent natuurlijk nergens zonder de kite zelf. Toch kan het voor beginners lastig zijn om een keuze te maken uit zo’n breed assortiment. Elke kite is namelijk verschillend en zal beter bij de ene kitesurfer passen dan de andere. Tube kites zijn de meest gebruikte kites. Met een opblaasbare lucht frame blijft de kite gemakkelijk op water drijven en zijn ze eenvoudig te relaunchen. Dit is vooral voor beginners erg fijn. Dan zijn er nog de C-Kites. Bij deze kite zit het hem eigenlijk al in de naam, de kite heeft de vorm van een C. Vooral van deze kite zijn veel vernieuwde versies gemaakt waardoor de windrage nog beter wordt.

Boards & accessoires

Net als kites is er ook een erg breed assortiment voor boards. Ook hier zit er veel verschil tussen de boards. De twin-tip boards worden het meest gekozen en worden vooral door beginners gebruikt. Deze boards kunnen in beide richtingen worden gebruikt. Als je liever wilt racen, wat ook erg populair is, past een raceboard goed bij jou. Deze boards zien er smaller en scherper uit door een vin-systeem. Als je meer van de golven wilt genieten zijn er ook nog wave boards. Deze boards hebben veel weg van surfboards. Daarnaast heeft vrijwel elke fysieke winkel als webshop genoeg accessoires. Van reparatiedoeken tot gereedschap, alles wat je nodig hebt voor je kitegear.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *